Polityka prywatności

1. Informacje ogólne

Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe. Przykładamy szczególną uwagę do prywatności naszych Słuchaczy.

  1. Operatorem Serwisu (onair.edu.pl) jest Centrum Szkoleniowe IDEA Group z siedzibą w Węgrzcach, ul. C11/11, NIP: 982-030-68-89, REGON: 100415590.
  2. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju odpowiednimi aktami wykonawczymi i aktami prawa wspólnotowego.
  3. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Słuchacza oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniająAdministratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Słuchaczach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    a. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    b. poprzez gromadzenie plików “cookies”

2. Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez Słuchacza.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP), które wykorzystywane są w celach technicznych.
  3. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza
  4. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  5. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

3. Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    a. do zbierania ogólnych, statystycznych informacji o korzystaniu ze strony przez użytkowników strony www.onair.edu.pl;
    b. w celu dostarczania usług i treści dostosowanych do indywidualnych potrzeb Słuchacza.

Podkreślamy, że używamy tej technologii wyłącznie dla wygody naszych użytkowników i w celu świadczenia im usług na jak najwyższym poziomie.

OnAir zastrzega sobie prawo wysyłania wszystkim Słuchaczom e-maili z powiadomieniami o ważnych zmianach. Może również wysyłać informacje handlowe, zwłaszcza reklamy i inne treści o charakterze marketingowym, o ile Słuchacz wyraził na to zgodę.